Rilleissä, kakkuloissa, prilleissä, laseissa - millä nimellä kukin niitä haluaa kutsua - on se ikävä piirre, että niiden sankoja ja tyynyjä kiinnittävillä ruuveilla ja muttereilla on tapana irtoilla ja katoilla aika-ajoin. Koska juuri nyt, kirkkailla keväthangilla, aurinkolasien käyttö on erityisen tärkeää, tarjoamme tässä pikaohjeet lasien korjaamista varten.

Yleisin ongelma on sopivan pienten ruuvien löytäminen. Tarvitaan siis yksi kappale polttavia cd-asemia. Tavallinenkin käy. Tässä projektissa käytämme kuitenkin LG-merkkistä polttavaa cd -asemaa. Laatikoissa ja hyllyissä ylimääräisenä pyörivät kelpaavat mainiosti, hätätapauksessa se joudutaan irrottamaan omasta koneesta.

 


 

Asema toimii ruuvivarastona. Ruuvimeisseleitä on hyvä olla käytössä ainakin kahta kokoa cd-kotelon aukaisemiseksi, sekä hakaneula cd-kelkan aukaisemiseen, jolloin päästään ruuveihin käsiksi ja alkuun hommassa.

Muttereita asemasta ei saada, joten tarvitaan myös pyöreä viila, jolla hiotaan rillin sankojen ruuvinrei'ät sopivaan kokoon, sekä ruuvipenkki sangan tiukkaan kiinnittämiseen siinä vaiheessa, kun sankoihin väännetään uuden ruuvin kierteet. Letherman-työkalun pihdeistä on vääntämisvaiheessa hyötyä.

 

 

Kun kaikki vaiheet on käyty läpi enemmän tai vähemmän edellä neuvotun ohjeen mukaan (ja kun aurinkokin on jo painunut pilveen) tarvitaankin lopuksi enää vain pikaliimaa ruuvien lukitukseen.

Ja näin, aurinkoprillit ovat valmiit keväthangille!

 

 

Kuin uudet ja entistä ehommat.

Mentiin!