2009:

Kauppareissulla. Aurora: "Hei tuolla on dalmatialainen!" Aukusti: "Olikse elossa?"

 

 

Aurora kysyy autossa milloin ollaan kotona, ja äiti kehottaa katsomaan maisemia - meneehän eskarin taksi samaa reittiä joka päivä. Aurora tuijottelee taivasta ja huomaa: "Ai joo, ton pilven mä olen nähnyt aina." Wilhelmiina pitää pienen tiedepläjäyksen ja kertoo, että jos maahan ei tulisi auringonvaloa, se olisi aivan eloton.
Aurora täsmentää: "Ja väritön!"

 

Iskä huutaa kaikki maistamaan banaani-tiikerikakkua. Aukusti on nähnyt miten banaanit survottiin kakkuun ja tulee nyt katsomaan lautastaan: "missäs tässä on se tiikeri?" Wilhelmiina kysyy Auroralta jotain leikkeihin liittyvää, ja saa vastauksen: "Ei harmainta aavistustakaan. Kaikki harmaat aavistukset on loppu. Jotain vihreitä on vielä jäljellä."

 

2008:

Wilhelmiina ja iskä keskustelevat:

W:  Mä valvoin viime yönä koko yön.
I:    Meleko kovaäänistä valvomista sinulla.
W:  Miten niin?
I:    Sellainen kuorsaus kuului.
W (miettii):  No Aku Ankassa oli niin paljon zzzzzz-sanoja.
I:    Ai jaa! No olipa monta sivua. Mutta ei kai sitä kuiten tarvitse niin kovaäänisesti lukea?
W:  Joo, kun niissä kaikissa oli huutomerkit perässä!

Tytöt lähtivät hiihtolomareissulla käymään etelässä. Aukusti, 3, jäi vielä kotiin, vaikka jäikin näin vaille leikkikavereita. Kauppareissulla asia tuli kuitenkin selväksi. Iskän palatessa ostoksilta Aukusti kysyy: "No? Etkö tuonut mulle yhtään lapsia?"

 

2007:

Ensimmäinen viikko esikoulua on sujunut hyvin, ja Aurora miettii perjantai-iltana pitääkö seuraavanakin päivänä herätä aikaisin. Äiti kieltää ja sanoo, että nyt saa nukkua pitkään. Aurora riemastuu: "Jee, mä nukun ainakin kahteen pommiin!" - Shampoo ja kissa tappelivat, kumpi voitti?
- Kissa.
- Eikun shampoo. Tiedäks miks? No kun se shampoo heittäyty siihen lattialle, ja kissa liukastu siihen.
Aurora, 5

 

Keitettiin aamulla puuroa, ja koska kaupasta oli unohtunut ostaa kauraryynit, jouduimme keittämään ruispuuron. Seuraavana aamuna sama juttu, koska kaupat eivät olleet pyhien takia auki. Aukustilta loppuu kärsivällisyys: "Taasko! Mä en halua sitä näkkäripuuroa!" Paistettiin vappuna pienempiä, cocktailtikun nokkaan meneviä vappumunkkeja. Ne maistuivat Aukustillekin. Seuraavana aamuna hän kysyykin heti puuron jälkeen: "Jäikö meille vielä niitä sokerilihapullia?"

 

Aurora muistelee: "Näin kerran mainoksessa sedän, joka meni kamppeineen saunaan. Se oli todella nuori setä. Niin nuori, että se vielä totteli kaikkia." Aurora tarkastelee talouspaperiarkkia ikkunasta tulvivaa valoa vasten, ja tovin kuluttua tuumaa epäilevänä: "Äiti, tässä ei taida olla satoja pieniä elefantteja jotka imevät veden silmänräpäyksessä."

 

Aurora seuraa mielenkiinnolla kuinka äiti maustaa silakkafileitä, ja lupaa syödä monta kalarullaa. Pöydässä valmis ruoka aiheuttaa kuitenkin pettymyksen: "Äiti, sä et ois saanu laittaa ruotoja näihin kaloihin!" Äiti tuhertaa tietokoneen kanssa, ja pian alkaa kuulua hiljaista manailua kun kone jumittaa. Aukusti tietää heti mistä on kyse: "Äiti, sanotko heveletti?"

 

 

2006:

Tv:ssä näytetään ohjelmaa jossa nunna ja kaunis neito juttelevat keskenään. Wilhelmiina varaa asiaankuuluvasti "prinsessan" roolin itselleen. Aurora yhtyy leikkiin: "Ja mä olen toi musta taistelija!" Telkkarissa on taas prinsessoja ja linnoja. Wilhelmiina ehtii ensin: "Mä olen toi prinsessa!" Aurora harmistuu:
"ja mä olen toi ovi!"

 

Wilhelmiina ilmoittaa kotimatkalla autossa uuden mieliammattinsa: "Minä alan isona lääkäriksi!" Aurora huutaa takapenkiltä perään: "Ja mä sairaaks!" Wilhelmiina tietää jo juttuja, ja eräänä päivänä selittää siskolleenkin kuinka kaikki ihmiset syntyvät siemenestä. Aurora muistaa: "Joo! Mulla oli siellä ahrasta!"

 

Aurora miettii samana päivänä:
"Mun perhe on erilainen kuin teidän perhe."
"Mutta sinähän olet meidän perhettä!"
"Mutta isona mun mahasta tulee mun perhe!"
Ensimmäinen kylmä syysaamu ja Aurora saa ulkoilusta tarpeekseen: "Mä tulen jo sisälle, kun mun silmänkulmaksii ja nenänreikii palelee."

 

Aurora katsoo ampumahiihtoa: "Mä katon näit viuluhiihtäjii." Mummin ja Vaarin luona tulee puhetta Vaarin äidistä jota tytöt eivät ole nähneet. Tytöt kysyvät Mamu-nimestä, ja Vaari selittää, että hänen äitiään kutsutaan siksi. Tähän Aurora tokaisee: "Mä ainakin sanon sitä vanhaks kävyks!"

 

Mummi roikkuu parven portailla kurkottamassa tytöille jotain. Vääntävän asennon johdosta toinen puoli tikkaista irtoaa ja Mummi jää roikkumaan tikkaista vain toisella kädellään. Mummin koittaessa saada portaat taas alleen Wilhelmiina toruu järkyttyneenä: "Mummi kyllä sinä olet aivan liian lihava! Sinun täytyy hillitä itsesi ja laihtua!" Mummi sovittaa housuja, ja miettii puoliääneen ovatko toiset housut liikaa - ulkona kun on jo lämmin. Wilhelmiina korrektiin tapansa kommentoi: "Kyllä noin lihava voi housuja käyttää."

 

Tyttöjen kanssa on jo juteltu evoluutiosta ja ihmisen syntymästä ja muista isoista asioista. Yksi mieltä askarruttava kysymys tulee taas mieleen: "Missä me oltiin silloin kun te olitte iskän kanssa kahdestaan?" "No ette missään, ei teitä ollut." Wilhelmiina miettii tätä ja hoksaa: "Ai, oltiinks' me vielä apinoita?" Joulun alla näkyy telkkarissa lelumainoksia. Wilhelmiina näkee jotain mieluista ja opastaa meitä vanhempia: "Voisitte ilahduttaa meitä tuollaisella!"

 

 

2005:

Äiti ojentaa autossa Auroralle karkin ja käskee pitää tiukasti kiinni ettei se putoaisi penkinrakoon. Äiti keskittyy sitten pikkuveikan hoitoon, ja yllättyy kohta kun tyttö kysyy rystyset valkeina: "Joko riittää? Laitanko suuhun?" Wilhelmiina ruokapöydässä: - Iskä, teidän pitäisi jo lopettaa tuo syöminen!
- Kuinka niin?
- Kun te olette jo kasvaneet isoiksi!

 

2003 - 2004:

Wilhelmiina suunnittelee: "Heti aamulla lähden Mummin luo pyörällä. Laitan jalat polkimelle ja napit kiinni." (Mummi asuu 750 km päässä..) Mummi kertoo puhelimessa kuinka häneltä loppuivat puuro ja leivät aivan kesken kun oli syöttämässä sorsia. Wilhelmiina huudahtaa: "Olisit tullut tämän kautta, meillä on kyllä paljon puuroa ja leipää!" (Mummi asuu siis edelleen 750 km päässä..)

 

BumtsiBumin juontajalla Markolla on hauskoja paitoja. Wilhemiinakin on huomannut ne: "Ostetaanko isillekin tuollainen pälpätyspaita?"

"Minulla on nyt maitohampaat. Kun tulee kesä, minulle tulee kesähampaat."
Wilhelmiina, 3

 

Wilhelmiina nypläsi pullasta kaikki sokerit päältä. Antoi sitten loput pullasta isälle: "Tuossa on sinulle tuo ruma pala." Wilhelmiina mutustaa piparkakusta kaikki sakarat ympäriltä. Kohta kysyy hämmästyksissään isältä: "Kuka on syönyt piparkakusta kaikki parvekkeet?!"

 

Wilhelmiina lähti Mummun ja Papan kanssa autoilemaan Papan ladalla. Matka oli ilmeisesti kovin meluisa, sillä kotiin päästyään tyttö korviaan pidellen tuumaa: "Minä ostan Pappa-rukka sinulle uuden auton!" Uusi vauva opettelee konttaamista. Mummulassa Aurora ottaa ja konttaa pitkän matkan olohuoneesta keittiöön. Wilhelmiina innostuu: "Kato äiti, Aurora lähti käyntiin!"

 

Wilhelmiina polskii Auroran kanssa altaassa kesäkuumana päivänä ja juttelee samalla Mummille puhelimessa. Etelässä on myös helle ja Mummi kysyy mahtuisiko hän myös altaaseen vilvoittelemaan. Wilhelmiina tuumaa ykskantaan: "Et mahdu. Sinä mahdut laivaan." Ikkunasta näkyvä pihapuu on täynnään pihlajanmarjoja syöviä pikkulintuja. Wilhelmiinalla on ilmeisesti viime syksyn puolukanpoiminta hyvin muistissa, sillä hän katselee pöydästä lintuja ja hoputtaa isää: "Pitää mennä keräämään nuo linnut tuolta."