Hiljattain kerrottiin kaikille tutuksi tulleen ja lähes jokaisen suomalaisen lauantaihin kuuluvan tv-äänen Jarmo Heikkisen työuran loppumisesta. Heikkinen on lukenut tv-ohjelmia jo 60-luvulta alkaen, joten ei ihme jos hänen äänensä tuntevat jo niin mummot ja vaarit kuin lapsenlapsetkin.

Heikkisen selostuksilla on paljon muutakin merkitystä kuin tuttuus. Säännöllisesti teeveestä tulevien, rauhallisella äänellä puhuttujen Avara luonto-ohjelmien on sanottu luovan turvallisuuden tunnetta koteihin, ja Heikkisen selostuksien on sanottu jopa olevan viimeisiä pysyviä asioita tässä muuttuvassa ja hermostuneessa maailmassa. Mikäpä voisi olla tärkeämpää ja hienompaa!

Ja niinpä vain on Heikkisen miellyttävä ääni toden totta huomattu meilläkin - jopa Sylvesteri-kissa tykkää Heikkisen juontamista luontodokumenteista.


Mitäpä sitä lauantai-iltana muutakaan, kun pakkastakin on -21 astetta taas..


Lopetusuutisista huolimatta Heikkinen on luvannut jatkaa luontoäänenä televisioissamme - onneksi! Toivottavasti saamme siis Sylvesterin kanssa nauttia lauantai-iltojen tunnelmasta vielä pitkään.


David Attenboroughn linnut ja kasvit ovat oikeastaan ihan kivoja myös.

 


Heikkinen ylen uutisissa.


Heikkisen veroselostus kuin puron solinaa.

 

Harmi että lauantaiden välissä on niiiiin monta päivää..


Paremman puutteessa urheiluselostajankin ääni kelpaa.