Täällä mökötetään ainaisessa harmaudessa, haaveillaan vielä mahdollisesti tulevista helteistä ja katsellaan kesäisiä kuvia.

Onneksi on edes ne. Ja muistot..

Rennosti kumipatjalla

Vedessä vähän aremman Aukustin uimaretket pelasti heräteostoksena mukaan lähtenyt kumipatja. Onnenkantamoinen. Sillä poika olisi voinut kellua vetten päällä vaikka koko päivän. Ja pian kumipatjoja piti ostaa kaikille! Tosin tällä tavalla auringossa palamisen vaara oli suurempi kuin vetten uumenissa..

 

Joutsenäiti

Tämä on yksi kesän parhaita kuvia. Joutsenperhe oli ihastuttava. Isä-joutsen vahti kuin haukka perhettään, ja sankarillisesti lipui kaula koholla kohti jos joku näytti lähestyvän liian lähelle. Muuten se tyytyi tarkkailemaan ihmisiä ja perhettään vähän sivummalta. Kaikesta huolimatta perhe näytti olevan myös makupaloja vailla.

 

Pärskis

Suurin osa kesäkuvista näyttää sisältävän vesi-elementin. Vesien ilmeissä on eroja - edellisten kuvien tummansininen on upea, lähes jylhä, kun taas tämän kuvan turkoosi raikas ja kevyt.

  

Pitkospuilla köllöttää

Joskus vesi oli pitkospuiden alla piilossa.

 

Oulangan kanjoni

Joskus kymmenien metrien päässä alapuolella.

 

Koikkeli

Toisinaan vesi tuotettiin itse. Tällaisessa laitoksessa ei mennyt viileänäkään päivänä kuin hetki saada paita märäksi - kuten näkyy!

 

Taidetta lattialla

Kesän taidepläjäys. Kun kotona on harmaata, luovuus on huipussaan. Tai, jälleen kerran, suorastaan ylitsevuotavaista.

 

Maissimaailma

Onneksi on taidetoiminta! Lasten kulttuuritapahtuma Elohiiri on antanut piristystä loman loppuun ja mahdollisuuden taas kerran kokeilla uusia taidemuotoja. Kuten maissimaailmaa.

 

Missä lisko?

On myös juostu etsimässä kartan kanssa liskoja..

 

Pinkki lisko

..jotka on sitten maalattu omiksi mieluisilla väreillä.

 

Majakat

Nämä majakat ovat äidin suosikki. Tässä voi melkein kuulla lokkien huudon ja meren aaltojen kohinan - iloa silmille ja mielelle, ja mahdollisuus palata merenrantaan myös tulevina kaamospäivinä!

Elohiiri on ollut mainiota harjoitusta myös aamuherätyksille. Huomenna olisi noustava jo kouluun. Ja nuorinkin lähtee eskariin. Uskomatonta miten nopeasti kesä meni!

 

Ps. Vesiaiheella jatketaan, tänään, ensimmäisen koulupäivän jälkeen, kävimme maalaamassa merimaisemia.

Delfiini

Merihevonen

 

Ja kaikki tämä on ollut lapsille ilmaista! Kiitos Lasten kulttuuriverkoston ym. sponsoroivien tahojen.