Lapset ovat kevään ajan tehneet omaa paikallissanomalehteä.

A5-kokoista lehteä tehdään yksi kappale kutakin painosta ja jaetaan naapurin mummoille, mammoille ja papoille. Lehti on tietenkin siitä erikoinen, että se tulee tilaamatta ja pyytämättä. Mutta toistaiseksi yhtäkään vihaista vastaanottajaa ei ole vielä ilmaantunut. Sen sijaan laatikollinen sanomalehtiin sopivaa paperia ilmestyi toisen jakajan tarakalle eräällä lehdenjakoreissulla.

Viehkona vinkkinä että lehtiä saa tehdä lisääkin?

Lehdissä on kerrottu mm. säästä, kevään etenemisestä ja luonnonilmiöistä.

 

Lehdissä on tietenkin viimeisimmät uutiset. Tässä uutisessa kullero muuttui ulpukaksi jossain välissä raportoijan pään ja kynän välillä, mutta se ei estänyt skandaaliuutisen julkaisemista:

 

Lehdissä on silloin tällöin myös ilmoituksia

 

sekä viihdettä, kuten sarjakuvia.

 

Luonnossa tehtyjä havaintoja on tunnistettu kirjoista ja netistä - viimeisin valkea perhonen käytiin tunnistamassa ja piirtämässä Tanssivan harmaan pantterin blogista.

Vaikka havaintojen luotettavuus voi olla sitä sun tätä, tärkeintä onkin itse tekeminen.

 

Maine on jo kiirinyt, ja nykyisin yksi satunnainen numero lähetetään myös postitse Helsinkiin.

Toivoa kuitenkin sopii, ettei tästä oikein enää lukijakunta kasva, tai saadaan pian kopiokoneelle töitä ja joudutaan palkkaamaan jakaja.

Kaiken kaikkiaan lehden valmistumisen seuraaminen - uusien uutisten keksiminen ja sanamuotojen miettiminen - sekä valmiin lehden lukeminen on ollut hauskaa ajanvietettä koko perheelle.

 

Uusia aiheita muhii jo hatun alla: ensi viikolla on kuulema luvassa urheilu-uutisia alkavan liikuntaleirin myötä..