Noita-akkojen kissa oli tänä vuonna terveenä, ja pääsi mukaan virpomaan ensimmäistä kertaa elämässään. Puku on veli-vainaan aikoinaan samanlaisissa tilaisuuksissa yllään pitämä, joten nyt jo eräänlainen sukutraditio.

Tuoreet vitsat ja luutakin noidilla uutuutena matkassa. Kissa - jonka Aurora risti gorillaksi ja julisti samantien luudan "takapenkille" liian painavaksi - sai kuitenkin jaloitella omin jaloin.

Pannut matkaan ja menoksi.

Kylältä matkaan tarttui mahtava saalis. Siitäkin huolimatta, että pääsiäinen - tai ainakin virpomispäivä - tuntuu tänä vuonna tulleen yllätyksenä monille. Onhan se, tavattoman aikaisin.

Mekin sukulaisille viime jouluksi vuosikalentereita tehdessämme emme tajunneet lainkaan katsoa, että noita-akka-kuva olisi pitänyt laittaa maaliskuulle tällä kertaa. Kaikissa kalentereissa komeilee siis ensi kuun puolella "huhtikuu on noitakuu", ja virpomaan lähtevät tytöt. No, poikkeus vahvistakoon säännön. Kalenterin voi säästää muistona kokoonpanoltaan muutenkin erikoisesta vuodesta: runeberginpäivät ja laskiaiset samana päivänä, ja hiihtolomat ja pääsiäiset samassa kuussa. Eikä siinä kaikki, vaan vappu ja helatorstaikin näyttävät sattuvan samalle päivälle, samoin kuin äitienpäivä ja helluntai. Sitä vielä puuttuisi että joulu ja juhannus olisi ängetty samalle viikolle!

Hoppuiselta vuosi näyttää myös säiden suhteen. Täällä arvuutellaan jo, päästäänkö näillä korkeuksilla vaihtamaan talvirenkaita ennen toukokuuta. Sitä en toisaalta pistäisi pahitteeksi - enkä sitä että routa lähtisi kerrankin ennen kesäkuun ensimmäistä. Saisimme mekin tänä vuonna kunnon juhannuksen eikä pelkkiä hiirenkorvia.

Että hoppuilkoon nyt sitten, kun kerran alettiin!

 

Edit:

Mummi lähetti postauksen innoittamana vanhan kuvan:


Kuva Mummi

Sisko ja veli virpomaan valmiina, vuonna 1985. (Huomaa siskon upeat, sukkahousuista palmikoidut letit! Kissanhäntä on myös letitetty mustista sukkahousuista.) Veli on tässä samanikäinen kuin oma kissamme nyt, 23 vuotta myöhemmin. Hyvin ovat säilyneet - puku, kuva ja muistot..