Lasten kotisivu lopetettiin, siis muiden kuin meidän toimesta, eikä siinä mitään, eihän siellä mitään ihmeellistä ollut. Kuvia ja reissuja - joista osa toisaalta kyllä ihan mukavia laajenevan suvun yhteisiä kokoontumisia.. Eniten kuitenkin harmittaa se, että samalla pyyhkiytyivät pois kaikki iki-ihanat älynvälähdykset, joita olen vuosien varrella koonnut ylös ja omalle lastensuusta-sivulleen.

Mietinkin nyt, pitäisikö perustaa tänne oma sivu niille, etteivät mene kokonaan hukkaan. Vai laittaisinko ihan oman lastensuusta-blogin. Sellaiseen en olekaan vielä törmännyt!

Sitä vielä miettiessä, tässä kuitenkin yksi:
Tytöt lähtivät hiihtolomareissulla käymään etelässä. Aukusti, 3, jäi vielä kotiin, koska viikon reissu voisi olla liikaa, ja kaukaa ei niin vain lähdetä tuomaan takaisin jos illalla itku tulee. Hän ei ihmeeksemme kysellytkään tyttöjä seuraavina päivinä, kuten edellisvuonna oli tehnyt, vaan näytti hyväksyvän tilanteen ihan muitta mutkitta.

Viikko oli jo yli puolessa, kun ensimmäisen kerran alkoi tulla ikävä leikkikavereita. Lähdimme kauppareissulle. Laitoimme iskän ostoksille sillä välin kun äiti asettui Aukustin kanssa odottelemaan ja varaamaan pöytää kahvilan puolelta. Iskän palatessa Aukusti kiiruhtaa kahvilan leikkipaikalta, katsoo, ja kysyy sitten: "No? Etkö tuonut mulle yhtään lapsia?"


..


Onneksi Aukusti sai leikkinurkkaukseen seuraa, ja tunti meni nopeasti parin tytön kanssa pulistessa ja leikkejä suunnitellessa.

 

Mutta onpa vain kummallisen vaikea tajuta, ettei kevät oikeastaan ole kovin pitkällä. Pääsiäisen jälkeen sitä alkaa luontojaan odottelemaan vappua, ja ajatuksissani mietin, että vappuna on yleensä kylmä, mutta ei nyt sentään tällaisia määriä lunta, ja piti oikein tarkistaa kalenterista ennen kuin uskoin, että vappuun on tosiaan vielä yli kuukausi! Tässä ehtii tapahtua vielä yhtä sun toista säiden suhteen, ennen kuin ollaan lähelläkään.
Pelkäänpä että tulee pitkä kevät..


...

 

 

Älä päästä itseäsi tietyn ikäiseksi, älä tietyssä asemassa olevaksi niin olet vapaa tällaisenakin kevätpäivänä istumaan tavaratalon rappuselle syömään tötteröjäätelöä. 

 

H. Anhava

 

 

 

Serkut tapasivat viime kesänä ja lapset kuvasivat toisiaan. Nämä taiteelliset kuvat ovat viisivuotiaan serkkutytön meidän tenavista ottamia.