Nyt meillä on teoria selittämään huonoa muistia. Viimeinkin. Prisma-dokumentissa kerrottiin, että aivot ovat ihmiskehon vanhin osa. Kaikki muu ihmiskehossa - lihakset, sisäelimet ja jopa luusto - "vaihtuvat" kokonaisuudessaan muutamissa vuosissa solujen uusiutuessa, mutta aivot eivät. Ainakaan niin nopeasti. Ja tässä tulee se tärkein pointti: juuri aivojen hitaan uusiutumisen johdosta on mahdollista, että aivoissa säilyvät mm. muistot elämästämme.

Koska vanhimmat muistomme ovat yhtä vanhat kuin vanhimmat aivomme solut, niin huonomuistisen henkilön muistamattomuus täytyy johtua yksinkertaisesti siitä, että hänen aivonsa uudistuvat keskivertoa ripeämpään tahtiin! Jos vaikkapa vanhin aivosolu on vain muutaman kuukauden ikäinen, ei kai ole ihme, jos ei muista esimerkiksi kaikkia viimevuonna tapaamiaan heppuja tai kaikkia tekemiään asioita? Tai edes kaikkia harvemmin vieraissa käyviä sukulaisiaan..

Olen iloinen tästä löydöstä. Kenenkään huonomuistisen ei tarvitse enää selitellä. Voi vain syyttää (tai kiittää ü) luontoa.
Tämä teoria on vapaasti käytettävissä.


..


Linnunradan käsikirjassa liftareille puhutaan paljon ja asiaa. Mm. että päähänpinttymiä vastaan on turha taistella. Jos jollakulla on päähänpinttymä, hän tulee voittamaan sinut koska hän on valmis kuolemaan asiansa puolesta. Jos et (ja koska et) ole valmis samaan, sinun on turha edes aloittaa.

Oikeastaan Vaari on kai sanonut samaa jo aikoja sitten - hän taisi vain kutsua sitä fanatismiksi.
 
Jos nyt ajatellaan asiaa hetki ihan vakavasti, tästä tulee väistämättä mieleen uskontojen fundamentalistit ja vaikkapa nyt niin kovasti nousussa oleva kreationismi. Tässä valossa päähänpinttymä lakkaa olemasta vain huvittava sana, ja sille tulee itseasiassa melko surullinen ja kammottavakin kaiku. Me tavalliset kuolevaiset emme ole koskaan valmiita menemään asioissa niin pitkälle kuin "päähänpinttymä". Jos tarkemmin ajatellaan, meikäläiset kai yrittävät pikemminkin pitää mahdollisimman matalaa profiilia, kun taas "päähänpinttymä" on agressiivinen ja näkyvä..
Mitä mahdollisuuksia meillä on?

Millainenkohan tämä maailma on viidenkymmenen, sadan vuoden päästä?


 

1366945.jpg
Tieteen valosta uskomusten pimentoon?