Jottei totuus unohtuisi tässä palstanpidossa, laitetaanpa välillä päivitystä raksahommista - varsinkin kun on tullut seurattua Peltolan polun ahkeraa puuhastelua ja huomattua että siellä hääritään hämmästyttävän samanlaisissa puuhissa, materiaalivalintoja myöten!

Että kiveä kiukaan taakse ja laattaa seinään meilläkin..

1287481.jpg

1287478.jpg

Vastakkaisella seinällä on paneelit ja lasitiiliä pari riviä.

1287556.jpg

Tähän pitää nyt vain kuvitella ne lauteet. Kaikkea hienoa on lehdissä tullut vastaan: pyöristettyjä, kulmallisia, vastakkain istuttavia lauteita, selkänojallisia, monesta eri puusta kauniin värisiksi sävytettyjä.. lauteisiin upotettuja löylykiuluja, mm. lasisia sellaisia joissa on valokuituvalaistus.. Emme ole siis kaiken tarjonna keskellä osanneet päättää, ja yhteen väliin olimme jo ostamassa tavallista metritavaraa.. mutta jos sittenkin edes vähän kulmaa.. Katsellaan.

1287486.jpg

Lasitiilet pesuhuoneen puolelta. Lasit isäntä saumasi silikonilla, laattojen saumaus vielä uupuu, ja listoja ja sen sellaista..

Ja lattia tietenkin vielä kokonaan. Ajattelin, että tehdään pesuhuoneen lattiasta värikäs, kahdenlaista sinistä ja sekaan keltaista, valkoista ja harmaata. Sillä sitten valittiin seiniin vain puhdas, no melkein puhdas, valkoinen, ettei tule liian levoton. Saa nähdä mitä siitä sitten syntyy, lattian kuvio on vieläkin vähän hakusessa..

1287496.jpg

Kodinhoitohuoneessa lattiaa on jo. Näille seinille laitettiin "puolipaneli" laatoista. Muualla huoneessa laatoitus on alhalta ylös asti.

 

Ei ole raksa oikein viime aikoina edennyt, viime syksyisistä tapahtumista johtuen, sekä siitä isännän ikuisesta ongelmasta, että ansiotyö tuppaa häiritsemään "harrastuksia".

Pesutilojen valmistumista odotellessa saunassa käydään milloin omassa ulkosaunassa, milloin evakossa mummun ja papan luona - mitä jälkimmäistä tapahtuu melko paljon näin talvisin harvan ja vanhan ulkosaunan ollessa tuskallisen hidas lämmitettävä, ainakin kovilla pakkasilla / tuulella.

Ei ole tietoa milloin ekat löylyt omassa sisäsaunassa heitetään, mutta siitä tulee varmasti pidettyä jonkinlaista meteliä täälläkin, kunhan sen aika koittaa ü