On se kyllä hyvä omistaa tuollainen isäntä, joka ei mene sormi suuhun oikeastaan missään tilanteessa. Kun paskaputki jäätyy, minulla ei ole juuri muita keinoja kuin kutsua apua, ja maksaa siitä mitä ikinä halutaan - jos kukaan yleensä tulisikaan näin viikonloppuna.

Mutta isäntä, hän kehittelee kuumavesi-sähköpumppu-painepesuriyhdistelmän, joka nimensä mukaisesti kuuman veden ja paineen avulla työntää jäät putkesta ja niin meillä on taas toimiva kaivo, ja ihan ilmaiseksi - mitä nyt puilla lämmitettyä vettä vähän kului ja pumpun käyntiin jonkin verran sähköä. Ja omaa aikaa ja hikeä..

Niin, uudet kaivot siis heti ekana talvena jäässä. Hienossa kalliissa asetusten mukaisessa likavedenkierrätysjärjestelmässä on - jonkun ilmeisesti oikein suunnittelema - pikkusormen vahvuinen putki joka kiertää muuten maan alla, mutta tulee jostain syystä käymään mutkan pinnalla ennen kuin palaa taas takaisin lämpimän pöntön uumeniin. Jäätyen siis matkalla umpipuuhun jäähän.

Isäntä keksi rikkaalla suomalaisella sanavarastollaan siitä suunnittelijasta monia uusia laatusanoja. Ja kiitoksia lähetti.

....

Ahkeran ja toivottoman pihin ihmisen yhdistelmä on kaikin puolin hyödyllinen. Aina ei tosin tiedä, miten suhtautua kaikkiin oivalluksiin - vai mitä sanotte näistä:

1101140.jpg

Isäntä asettelee laattojen sauman väliin tarkoitetut muoviruksit lappeelleen ja pystyyn, että voi nipsiä niitä sitä mukaa pois kun seinä kuivuu.. ja käyttää samoja sitten uudestaan ja uudestaan aina seinän ja rivien edetessä..

Niiden siis kuuluisi olla näin, ja ne kuuluisi jäättää paikoilleen, saumalaastin alle:

1101131.jpg
(Lavastettu kuva)

 

Ei tämä vieläkään taida vetää vertoja tälle
mutta kyllä meillä aika hyvänä kakkosena tullaan..