Viimeisimmän tiedon mukaan lopullista kuolinsyyraporttia saadaan odottaa kuusi (6!) kuukautta. Ja poliisiraporttiakin kai saman - tai en tiedä, kukaan ei tiedä, koska kaikki on niin salamyhkäistä ja epämääräistä, eikä kukaan anna kunnon selityksiä siihen että miksi tehdään, ja miksi kestää.. "Laajempi tutkimus", siinä kaikki mitä niiltä oikeuslääkäri-ihmisiltä on irronnut. Edes mitään väliaikatietoja ei saa.

Ja omaisten pitäisi vain jaksaa odottaa. Mummi jo ihmetteli, että kenen päätös tämä tällainen on.

............................

Koulusta ajaessa katselin kaunista maisemaa. Kun syksy ja talvi kohtaavat nyt päivittäin - osaamatta päättää kumppi alkaisi ja mille - niin maailma on joka päivä erinnäköinen. Tänään se oli erityisen kaunis, mustavalkoinen.

Kun maisema ennen talven runsaita lumimääriä peittyy vain osittain lumeen, jättäen sulat vesipaikat ja puiden rungot ja kuuset mustiksi, on kuin katselisi elävää mustavalkokuvaa.

Ajattelin siinä ajaessani, etten vaihtaisi sitä mihinkään - en Kanarian (tai edes Karibian) aurinkoisiin rantoihin. En sinisiin lämpimiin vesiin tai kaupunkien lämpimiin öihin. Tulkoon pakkanen, kasvakoon lämmityslasku, jäätyköön auton lasit, hukuttakoon sohjoon - suomalainen marraskuu on kaunis!


Kuvat: isäntä