"Eilen päätin viedä kissat ulos, kun ovat Hornetteja täällä sisällä. SAIN sen tehtyä ja raahasin puoli tuntia niitä perässäni.
Sain jopa hiukset pestyä, en ole jaksanut edes saunaan mennä, olen vain nukkunut.
Tänään saatiin yli kuukauteen vaarin kanssa vaihdettua lakanat ja pestyä ja vietyä ulos hajuja saamaan, myös peitot tuulettumaan.
Matot puistettua ja imuroitua.
On ollut aurinkoinen päivä pitkään aikaan.
Välillä itketty ja minä VAIN kerran oksentanut.
 
Tehtiin kastiketta ja perunaa ja valmista joulukinkkua vaari osti.
Punajuuria keitettiin ilman suolaa ja etikoita.
 
Ollaan muisteltu menneitä. Jopa nauratti."


"Siitä ajankulumisestakin olen niin samaa mieltä ja tosi vihainen, kun itsellä on aika pysähtynyt, niin miksi se menee eteenpäin."

...

Mummin mietteitä viikonlopulla, joka herättää itsessä liikutusta, tämä on äidille ja isälle vaikeinta. Toisaalta lohduttavaa toipumistakin tuossa, ruokakin maistuu - siis tulee edes mieleen.

...

Tilasin lapsille heidän syntymävuosilleen painetut kronikat, kalliit ja hienot kirjat. Nyt katselen niitä tuossa, enkä osaa päättää, ovatko ne oikeasti minkään väärti. Toisaalta tykkään katsella uutiskuvia ja ihmetellä mitä kaikkea muutama vuosi sitten tapahtui - osa asioista unohtunut, osan muistaa niin kuin eilisen ja ihmettelee, onko siitä noinkin kauan..

Toisaalta tulee sellainen ajatus, että "..tikulla silmään"..

Vuoden 2002 kronikka alkaa euroon siirtymisellä. Vuoden 2004 kronikka loppuu tsunamikatastrofiin ja Ukrainan dioksinimyrkytetyn presidentin valintaan.. Siis oikeaa historiaa, kyllä.

Kirjoissa on lopussa tilaa lisäillä omia tärkeitä asioita (kuten esim. raksan aloitus tai lasten syntymäpäivät - niitä ei jostain kumman syystä kummastakaan kirjasta löytynyt..!).

Mutta osaavatko lapset sitten joskus nauttia tuollaisesta, arvostaa.. Nyt eivät varmasti, ja joululahjapaketin sisus saa varmasti tylyn tuomion aattona.

Toisaalta, jos itselläni nyt olisi kronikka syntymävuodestani, olisihan se mielenkiintoinen!

Mutta tikulla silmään ajatus vaivaa.. miksi niitä vanhoja pitäisi muistaa.

En osaa päättää.

Sytytän veljelle tänäkin iltana kynttilän, tuohon ulos lyhtyyn.

 

..

Ps. Tämän luettuani, historia alkoi vaikuttaa entistäkin oudommalta kiinnostuksen kohteelta..