Jos joku katsoi eilisen Prisma-dokumentin (Luomisoppi vastaan Darwin - Luomisen kuudentena päivänä Jumala loi dinosaurukset), toivottavasti herätti ajatuksia. Jos nimittäin ihmiset eivät pidä varaansa, täällä ollaan pian taas keskiajalla mitä tulee tietoon ja kehitykseen.

Suurin ongelma tässä kreationistien ja fundamentalistikristittyjen invaasiossa tiedemaailmaan lienee se, että oikea tiedeväki ei ota hölynpölynpuhujia tosissaan, jolloin nämä pölynpuhujat saavat kaikessa rauhassa vaikuttaa tavalliseen kansaan (minkä he totisesti tekevät), ja käännyttää näitä omalle puolelleen agressiiviseen tapaansa verhoilemalla asiansa tieteeksi ja vetoamalla lopuksi tunteisiin ja pelottelemalla uhkakuvilla jotta asia menisi varmasti perille - kuten dokumentissa kävi ilmi.

Olin järkyttynyt. Paitsi epätieteellistä, miten alhaista käytöstä. Kaiken "tieteellisen" informaation jälkeen, haastateltavat ihmiset olivat (syystäkin) ihmeissään. Varmaan se maapallo on sitten kuusituhatta vuotta vanha.

Toivoisin, että tiedeyhteisö ottaisi nyt äkkiä neuvosta vaarin, ja alkaisi kampanjoida oikean tieteen puolesta. Se ei ole ollut tapana, mutta pakko jotain on tehdä - muuten maailman sivistystaso laskee näiden puoskareiden käsissä - niin on jo käynyt joissakin kouluissa, joissa biologian rinnalla opetetaan luomisoppia.

Ja muistin virkistykseksi - tiedettä, joka ei vetoa tunteisiin:

954883.jpg

Kaksi ylintä kuvaa - maailmankaikkeus ja Linnunrata, ainakin 13 miljardia vuotta vanhoja, kolmas ja neljäs kuva, aurinkokunta ja Maa, ainakin 4,6 miljardia vuotta vanhoja, sekä ihminen, ainakin 5-6 miljoonaa vuotta vanha.

Kuvat:
Galaksijoukko, Millennium simulation
Linnunrata, Särkänniemi.fi
Aurinkokunta, Geologia.fi
Maa, Wikipedia
Ihmisapinat, Wikipedia

 

Loppukevennys:

Erja Sallinen Vapaa-ajattelijat lehdessä (4/2007) kertoo isoäidistään, joka uhkasi kuolinvuoteellaan liittyä kirkkoon - koska yksi kuollut kristitty on aina parempi kuin kuollut ateisti.

Siinä oli mummolla asennetta.