Kannoin taas muutaman kupin sylissäni uudelle puolelle astiakaappiin ja mietin mielessäni, että on tämä kyllä kätevää: ei muuttolaatikoita; ei muuttokuormia; ei pitkiä ajoja saati purkamista ja kantamista kummassakin päässä. Ei muuttoaikatauluja, eikä päivämääriä jolloin toisessa päässä pitäisi olla tyhjää ja toisessa täyttä. Ei muuttostressiä.

Kunhan kanniskelen, omia aikojani, aina jos joku sattuu käteen, sellainen, mitä ei vanhalla puolella akuutisti tarvita. Lapset ovat kyllä kantaneet omia lelujaan niin ahkeraan, että suurin osa leikeistä leikitään jo uudella puolella. Mutta kätevää tämäkin: jopa lapset voivat auttaa muuttopuuhissa.

Jos on samalle tontille rakentamisessa ongelmansakin, on siinä hyvät puolensakin.

Vesihän sinne ei vielä tule. Viikonlopun vieraidenkin piti käydä vanhalla puolella vessassa. Mutta eihän tuo ollut ongelma, kun oli noin lähellä, ja vesivessa vielä - eikä niin kuin eräissäkin juhlissa, joissa käytiin kyykyllä viereisessä metsikössä..

Mutta sängyt saavat vielä odottaa siirtämistä. Kun ei aamulla pääsisi pissalle eikä saisi kahvia. Mutta ei tässä enää pitäisi kauan mennä.. lämpöpumpun kytkentöjä odotellaan. Eli lvi-asentajia, jotka ovat tiukassa. Samoin kuin sähköasentajat, puhelinverkkoasentajat, kirvesmiehet..

Harkitsin yhteen väliin ihan tosissani, koulutuspaikkaa miettiessäni, että opiskelen lvi- tai sähköpuolelle, tai kirvesmieheksi. Tai muurariksi. Kaikkia on saanut suorastaan rukoilla tällekin tontille, ja tiedän ettemme ole ainoat. Vesieristystöitä olisi ihan turhaan saanut odotella jonkun tulla tekemään, siispä isäntä teki senkin itse.

Mutta onneksi sentään joku asia menee tässä huushollissa jouheasti.

865293.jpg
Muuttomatka