Löysin ihan uudenlaisen vastineen valokuvatorstaille - Illustration Friday. "Valokuvatorstai" piirustuksille - siis perjantai.

Vaikka sivuilla kehotetaan osallistumaan kaikilla lahjakkuuksien tasoilla, yllätyin osallistuneita kuvia selaillessani miten ammattimaisia ja upeita töitä mukana oli.

Heti seuraavaksi piti ihmetellä, miten ihmeessä tuollaisia tekee samana päivänä haastesanan annosta.. Enkä usko että tekeekään. Ehkä ihmiset käyttävät vanhoja teoksiaan, niin kuin moni tekee valokuvatorstaissakin. Mikä ei sinänsä ole huono asia. Jollain sivulla pohdittiin - en muista enää sivua - onko järkeä osallistua torstain inspiraatioon vanhoilla kuvilla, sehän on ikään kuin fuskaamista. Mutta puolustuksen argumentti oli hyvä: teemaa varten tekemällä tehty, asettelemalla aseteltu valokuvauksen kohde saattaa olla teennäisempi kuin arkistoista löytyvä, luultavimmin aidossa tilanteessa otettu otos. Sitäpaitsi, tuleehan pöyhittyä arkistojaan, ja sitä kautta löydettyä uusia näkökantoja vanhoille kuvilleen.

Sanoisin, että kumpikin tapa puolustaa paikkaansa. Enkä enää itsekään tunne syyllisyyttä vanhojen kuvien käytöstä.

Joka tapauksessa, tämän viikon Illustration Fridayn aihesana on captain (kapteeni). Käykää katsomassa ihmisten ihanaa luovuutta! Ei haittaa, jos ei ymmärrä kieltä, kuvat puhuvat puolestaan. Vaikka toisissa oli kyllä tarinaakin matkassa.

Kapteeni on inspiroiva sana - siitä tulee mieleen sininen ja valkoinen, lempivärini. Ja Vaarini. Siksi innostuin kokeilemaan, ikivanhalla piirto-ohjelmalla, miltä kapteenini näyttäisi. 

Hän on näköjään hukkunut laivansa mukana.

Captain drowned with his ship.