Taluaki sitä on taas pitäny yrittää vaihteeks rakennella. Keittiiöön sain liimailtua kaappien välitilalaatotuksenki paikoillheen. Saumaaminen se sit jäiki haahveeks, ku puhthaan valakeeta saumalaastiapa miula ei kotona ollukkhaan. Marmorin valakeeta kyllä löytyis, mut se ku ei oikhein tuntunu sopivan nuihin laattoihin. Emäntä meinas ett se näyttäis siltä ku ne saumat ois joteski pinttyhneen likaset. Häätyypi täsä kysellä kyliltä kuhan taas tuo arki koittaa. Seki vähän karsasti ku Agrista kyselin sitä luonnon valakeeta, ni heän valikoimissaan sitä ei ollu, mut tilaamala kuulemma sais 5 kg:n pussin. Ja mie ku tulisin jollain kilon purkilliselaki vallan mainiosti toihmeen. Ei kauheesti hehkuttais mennä ostaan 5 kg:n pussia nuin pienen pläntin takia.

No, kodinhoito huonetta oon sitte koittanu kopistella maalaus/laatotus kunthoon. Pari gyproc levyn suikalettaki oli viä jääny laittamatti, mut nythän nuo on kaik sit seinilä, ja paklattunna sekä hiottuna. Yhen nurkkauksen ehtiin jo vetää lasikuitutapettiaki seihnään, notta siitä sitä taas on hyvä jatkaa. Se tapiseeraus homma nyt vähän tyssäs ku yhelä seinälä piti viä ikkunan reunaa vähän koriailla pakkelila, ja ku tuo gyproctasote ku ei ookkhaan mitään Oiva pikasilotetta jonka vois alakaa tunnin päästä levityksestä hiomaan. Kuivumisaika 1vrk lukkee purkisa, - ja sen se myös pitää. Kaatojakihan nuile plaattioile pitäis tieteski vähän valella, mut häätyypi nyt ainaski koittaa nuita seiniä laitella täsä valahmiiks sinä aikana ku seuraavaa vappaata täsä oottelen. Niitä plaattiavaluja ku ei tehäkkhään ennen iltavuohroon lähtyä, tahi aamuvuorosta tullesa.

Ulukovuoreenki meän piti vieläki panostaa lainan loppurahoja. 5" lauat ku ne eivät perhanat viime kesänä riittähneetkään koko talon kiertämisheen, niin jouvuimma ostahmaan niitä lautatarhalta kilometrin lisää, ja vieläpä markkinahinthaan. No tosin saatiinhan me ne vähän alennetumphaan hintaan ku ostimma niin ison nipun kerrala. Tännään me nyt sitte mummun ja papan suosiollisela avustuksela saimma ne lauat taapeloitua vähän harvemphaan pinnoon kuivumaan. Vaikka eivätpä ne yllätys yllätys kovin kosteilta tuntueetkaan, vaik suohraan sahalta toimittivatki. Kaippa niitä oli jossain kuivurisa pijetty sieläki ennen lopullista lajittelua ja niputusta. Häätyypi sannoo, ett aika hyvän näköstä lautaahan ne oli, vaikkaki ovat c-luokkaa. Siis ihan sitä pintalautaa het sen pintaloson alta. Vuan ihan täyssärmäsiähän nuo näyttivät kaikki olevan. Siinäpä sitä onki taas ens kesäle hommaa ku niitä maalailhaan ja kopistellhaan seihnään. Toivottavasti nuo sisähommat ois jo sillon vain sitä kamalaa listotusta vaile valahmiina.   

520172.jpg 

Kyllä se vuan pikkuhilijaa näyttää tämä Iisakin kirkkoki valamistuvan. Uskaltaiskohan sitä käyä vilikaseen, ett onko ne tapetit pysyhneet seinilä, vai pitäskö niitä huopakattonauloila varmistella katonrajasta.