Kuulimpa viime yönä töisä ollessani mielenkiintoisen tutkielma jutun suomalaisten miesten ariesta. Ration toimittaja oli vakaasti sitä mieltä, ett jos kerättäis vaikka ympäri suomee 100 kaikilla mahollisilla elämän eri alueilla vaikuttavia naimisisa olevia miehiä, ikähaarukalthaan 35-55v ja vietäis heijät kaikki samaan sauhnaan istumaan. Sitten kysyttäis heiltä kaikilta yhteisesti, ett mikähän mahtais olla se sana jonka jokaisen nainen sanoo viimeiseksi ennen poistumistaan. Kaikki miehet olisivat kuulemma vakaasti sammaa mieltä siitä, ett vaimon viimeinen sana olisi aina se "ELÄ!!"  Meinasipas se toimittaja vielä siinä jutussaan, ett siitä "Elä" sanasta on kulemma olemasa toinen ja vielä vakuuttavamman kuulonenki taivutusmuoto jota naiset käyttävät palio, ja se on kuulemma se "ELÄ!".

Mie aattelin tuosa aamusela sitte ku heräsin, ett niinköhän tuo toimittaja oli varma asiastansa ja aattelin kokkeilla ja tarkastaa asian paikkansapitävyyen. Tuumasin vuan vaimolleni, joka istui tämän tietsikan äärelä, ett miun häätyypi nyt täsä tarkistaa yks juttu, ett pittääkö se toimittajan juttu paikkansa. Enkä kyl ehtiny ees sormellani kunnola vaimoa osottaa ku hän jo vetäyty kauemmas tuolila karkhuun ja sano olkansa yli, ett "ELÄ!!"  

ELÄ, ja Elä. Elä-ppä täsä nyt sitte tätä tasapainoista ja norhmaalia miehen Elä-mää. Tallasta kait se sitte on tämä Elä-mä vaimon ja kolomen lapsen kans.