Tytöt tulivat illalla kotiin mummilareissulta. Prinsessa jääshowt on koettu, ja Helsingin elämää muutenkin. Kaikkia kulkuvälineitä oli kokeiltu, metroa, bussia, ratikkaa, paikallisjunaa.. lumipyryssä oli kahlattu, jäämäkeä laskettu, taloyhtiön saunassa kylvetty, pulloja palauttamalla karkkia kaupasta ostettu, elämyksiä koettu. Pieni ihminen on niin vähään tyytyväinen. Arkiset asiat ovat oikeastaan niitä parhaita elämyksiä. Mummi on sen hoksannut.

No, vähän glamouria sitten siihen mausteeksi tuon jääshown merkeissä. Oli kuulema upea, mutta musiikki liian kovalla, sanoi Wilhelmiina. Tytöt saivat muistoksi vielä prinsessarekvisiittaa, kassin ja taikasauvan.. Niitä kuvia sieltä päästä vielä odottelemme..

Aukusti oli onnellinen. Juna-asemalla hän juoksi suoraan Wilhelmiinan syliin ja suukotti suoraan suulle. Olisipa ollut kamera! Aurora oli väsähtänyt junassa, ja tuli kannettuna asemalle. Mummi sanoi, että tytöt olivat laskeneet seitsemän tuntia liukumäkeä junan lastenvaunussa (!). Ei ihme jos väsytti. Eivät kyllä myöntäneet saaneensa vieläkään tarpeekseen..

No, nyt pitäisi alkaa taas arkeen. Eskariin ei kyllä tänä aamuna päästy. En kerta kaikkiaan jaksanut nousta, ja isäntäkin tuli töistä vasta aamulla. Eivät kyllä olleet lapsetkaan hereillä kuin vasta yhdeksältä. Otetaan pehmeä lasku..

Meidän piti isännän kanssa ottaa tilaisuudesta kaikki irti, ja mennä syömään ja vaikka mihin lasten etelänreissulla. No, hesessä käytiin.. Voi surku kun ei me osata enää mihinkään lähteä. Siitä on tullut jo ihan vitsi, että jos me päästään illanviettoon joskus, niin ollaan kiiruusti kymppiuutisille kotona. Johan sitä tuli juhlittua!

Uimahallissa sentään käytiin. Minäkin lähdin mielelläni, yhden kanssa sentään ihan hyvin pärjää. Toista se on kolmen kanssa. Vaikka kyllähän tuo Aukusti voisi kohta mennä iskän kanssa miesten puolelle. Samalla reissulla oli se heseruokailu, että samalle päivälle sitten kaikki hauska.. Ei siinä mitään, olihan se mukava päivä. Vaihtelua. Eikä tarvinnut liiemmin kokkailla. Ei oikeastaan koko viikkona suuremmin, mikä oli kyllä ihanaa. Sama keitto riitti meille pitkäksi aikaa! Sitä jään kyllä kaipaamaan, vaikka kiva nuo tytöt olikin kotiin saada.

Onneksi kohta on laskiainen ja runeberginpäivä. Se jotenkin piristää, kun pitkän tammikuun jälkeen saa taas syyn juhlia! Ja herkutella!