Pankin talkkareita on hemmoteltu viime päivinä - tai oikeastaan öinä - upeilla näytöksillä. Taivas onkin ollut kattonamme näinä päivinä, kun emme ole malttaneet mennä nukkumaan vaan ulkona on pitänyt hytistellä ja ihastella kameran kanssa ja ilman. Välillä on pitänyt nousta vielä pehkuista taivaita tähyämään, kun näytöshälytys on tullut.

Sen lisäksi että taivaalla on saanut katsella ainakin kolmea planeettaa - vierekkäin kirkkaina näkyviä Venusta ja Jupiteria sekä myös kirkkaana näkyvää Marsia - olemme saaneet nauttia myös upeista revontulista. On onni, että revontulien huomioimiseen tarvittava kirkas ja pilvetön taivas on toteutunut juuri nyt, kun meillä tulee vielä tarpeeksi pimeää niiden näkymiseen. Huhtikuun jälkeen voimme heittää hyvästit koko ihanuudelle, ja jättää harrastuksen etelämmässä asuville. Näitä pitäisi näkyä koko Suomessa, ja kesään asti, kuulema.

Se huono puoli talon lähellä kuvaamisessa on, että mukaan tulee kaikkea ikävää sälää, kuten sähkölankoja ja ikkunoita. Muutenhan nämä ovat lähes henkeäsalpaavia - ja nämäkin upeat otokset otti isäntä.