Insinöörin ja taiteilijan näkemykset hydrologisesta kiertokulusta.

1216478.jpg
Hydrologian luentomoniste, Jussi Hooli 1996.

 

Kun opiskelin ohjelmointia, siellä tehtiin tuon vasemmanpuolimmaisen kuvan näköisiä kaavoja käyttöliittymistä ja muusta sellaisesta, ihmisten käyttöön suunniteltavista ohjelmistoista. Eihän niistä saanut mitään tolkkua - jonkun toisen tekemästä ainakaan. Omansa nyt vielä jotenkin ymmärsi.. jos jälkeenpäin vielä muisti mitä on kaavaillessaan ajatellut.

Oikeasti, kun tuosta konkreettisesta kuvasta saa kuitenkin niin paljon enemmän irti niin miksi pitää tehdä asiat monimutkaisemmiksi. Mekin ollaan lajina vielä niin lähellä sitä evoluution alkupäätä, että turhaa hienostelua yrittää esittää jotain muuta.

Aivan riemastuin, että opintomonisteeseen oli laitettu nuo vierekkäin. Kumman ottaisit?

 

..

Edit klo 12:30

Nyt on pakko laittaa jotain tekstiä noista kukkapuskista. En ensin aikonut noteerata niitä muuten, kuin että laitoin ne napit tuonne sivumarginaaliin - kulkemaan mukana jokaisessa päivässä. Kiitos! Ne piristävät.

En siis väheksy ojennuksianne. Olemme saaneet puskia sellaisilta, joiden blogeja arvostan ainakin itse kovin korkealle. Niinpä tästä tulee ongelma, koska pitäisi ensinnäkin laittaa kukkapuskat takaisin kiertoon kaikille teille ojentajille. Ja sitten tämä ympärimennään ei loppusi ikinä.. Ja jos jäljelle jäisi vielä joku ojentamaton kappale, olisi kauhean vaikea valita kenelle niitä jakaisi, sillä tuo linkkirivistö tuolla alhalla on ihan oikeasti täynnä suosikkejamme. Ei niitä voi arvottaa. Niitä tulee klikkailtua ja luettua lähes säännöllisesti kaikkia. "Ohittamattomia" kun ovat ü

Niinpä, sen enempiä nimeämättä, kaikille linkkirivistössä, mentaalinen "olkaa hyvä".

Ja jos jonkun puskan ojentaneen sivua ei löydy ohittamattomista, korjaan asian pikimmiten ü