Tässä jutussa palaamme viime kesään kertoaksemme miten mainioita lastensäilytyspaikkoja löysimme kesälomareissuillamme. Listaamme tähän ihan muutamia vinkiksi muillekin.

Lasten säilyttämiseen varta vasten suunniteltuja laitteita on suomalainen kesä pullollaan. On suorastaan liikuttavaa kuinka paljon vaivaa vanhempien helpotukseksi on nähty. Lapsi vain laitteeseen, eikä vanhempien tarvitse sen jälkeen muuta kuin odottaa että lapsi tulee vatkatuksi, keikutetuksi, liikutetuksi tai pomputetuksi.

 

Jotkut laitteet olivat niin hyviä, että lapset pysyivät laitteen sisällä ilman minkäänlaisia vöitä tai aitoja.

 

Hannun ja Kertun hengessä lapset voi tietysti aina viedä metsään..

 

..mutta jos lasten eksyttäminen ei tule kyseeseen, lapset voi yrittää huumata tai hypnotisoida tiedepuiston vekottimilla. Ihan vaivattomasti löysimme muutamia aivan tarkoitukseen suunniteltuja kojeita. Sillä välin kun lapsoset toipuvat aivomyrskystä äiti ja iskä ehtivät hyvin siemaista vaikka kahvit.

 

Vesi on aina hyvä elementti ja tunnetusti vetää lapsia puoleensa kuin kärpäspaperi kärpäsiä. Löysimme mm. varsin käteviä veneitä joihin lapset voi istuttaa siksi aikaa kun vanhemmat hankkivat rusketusta aurinkotuoleissa.


 Päästänks me jo pois?!

 

Erityisen hyvä oli lapsen turvalliseen säilytykseen kehitelty pehmeäseinäinen laite, johon lapsi asetettiin sisälle. Laite laskettiin vesille sopivan pituisen narun päähän kellumaan ja lapsi oli täysin turvassa siihen kunnes iskä ja äiti palaisivat esimerkiksi kahvilta tai vaikka lounaalta.

Tästä voi sanoa että oli todellinen löytö. Siksi meitä niin harmittikin että tähän oli niin kova tunku - ihan jonoksi asti - kun muutkin aikuiset halusivat jättää lapsensa narun jatkoksi.

 
"Joko tuut pois?"

 

Kaikkein pahimpienkin riiviöiden vanhempia oli eräässä puistossa ajateltu hyvin huomaavaisesti erityisen kätevällä lastensäilytyslaitteella. Kumma kyllä tähän hyvin turvalliseen lastenvahtiin ei ollut juurikaan tunkua.

 

Tämä suppeahko katsaus kertoo, että kesästä voi tulla oikein antoisa, kunhan vain hoksaa hyödyntää kaikki tarjolla olevat mahdollisuudet lasten huolehtimisen jättämiseen asiantuntijoiden käsiin.  

Hyviä tulevia kesälomia toivottavat hyvin huilineet Pankin talkkarit - sekä hyvinsäilyneet lapset!