Tämän Juicen biisin myötä voimme liittyä vilkuttajiin. Vilkutetaan marjamaille ja uimarannoille, lumilinnalle ja hotellivieraille, aurinkoladuille ja hankikeleille, avarille maisemille ja puhtaalle luonnolle. Vilkutetaan turisteille ja uusille asukkaille. Vilkutetaan terveydelle. Vilkutetaan tulevaisuudelle.

 


Vaikka MOT-ohjelmassa esiintyneiden asiantuntijoiden mielestä Suomi hoppuilee ja on tilaamassa testaamattomia laitoksia, ja vaikka Suomessa vierailevalla Alfred Körbleinillä on tutkimustuloksia leukemian ja ydinvoimalan yhteydestä, meillä se on riskiä vailla.

Täällä on joku, jolle raha on tärkeämpää.

 

ehtona_oli_ydinvoimala_pohjoiseen
pekkarisen-tsoukki-vitsi-joka-ei-oikein-naurata
MOT
totta-vai-tarua-vaiko-pelkkaa-aprillipilaa
Helsinkisaksan_syopatutkimus

 

Edit 26.4. : Alfred Körblein:in syöpätutkimusta luetaan nähtävästi kuin piru raamattua. Paikallisen sanomalehden mukaan tutkimuksissa ei ole löydetty yhteyttä syöpäriskin ja ydinvoimaloiden läheisyydessä asumisen kanssa. Sen sijaan Oulun yliopiston luentoilmoituksen (luennot ma 26.4. ja ti 27.4.) mukaan

Fysiikan tohtori Alfred Körblein on tutkinut vuosikymmeniä matalasäteilyä ja sen vaikutuksia ihmisiin. Hän on seurannut ydinvoimaloiden vaikutuksia lähiseudun asukkaiden terveyteen ja saanut tutkimustuloksia, joiden ei aiemman tietämyksen valossa pitäisi olla mahdollisia. Tutkimuksissa voimalan läheisyyden on löydetty korreloivan muun muassa lasten leukemiatapausten määrän kanssa.

Yhtä kaikki, oli syöpäriskistä näyttöä tahi ei, silti ei tulisi mieleenkään polskutella rantavesissä ydinvoimalan naapurissa. Vaikea olisi myöskään kuvitella kalastavansa ydinvoimalan vesissä. Saati ostaa/syödä sitä kalaa.

Sitä pelkoa, jonka ydinvoimalan läheisyys sinänsä aiheuttaa, ei voi poistaa millään tutkimuksilla sairastumisen riskeistä. Meitä on edelleen tulevan voimalan vaikutusalueella moninkertainen määrä sallittuun verrattuna. Miksi tällaisia rajoja säädettäisiin, jos voimaloista ei olisi mitään vaaraa? Ja miten sitä voidaan täällä katsoa läpi sormien?

Puhumattakaan siitä, että Fennovoimalla ei ole edelleenkään minkäänlaista suunnitelmaa ydinjätteen loppusijoituspaikaksi.

ydinjatteen-sijoituksesta-kiista

Erkki Tuomioja sanoi myös viisaasti: ydinvoiman lisärakentaminen antaa meille luvan jatkaa samaa tuhlaavaa ja kestämätöntä elämäntyyliä - joka ei voisi jatkua, jos haluamme että tämä pallo pystyy elättämään myös lapsemme ja lapsenlapsemme.

Kun kaksi ydinvoimalaa täyttää energiantarpeemme moninkertaisesti, ketään ei kiinnosta uusiutuvien energiamuotojen kehittäminen.

 

Editedit 27.4. - Kappas: sätelyturvakeskus aikoo päivittää ydinvoimaloiden läheisyydessä sallittavan pysyvän asutuksen määrän, ja tarkat määräykset poistuvat kokonaan vuoden sisään. Perusteluina mm. koska euroopassakin on kymmeniätuhansia asukkaita ydinvoimaloiden ympäristössä ja koska ennen vanhaan ajateltiin että olisi nopeampaa ja tehokkaampaa evakuoida pienempi määrä ihmisiä.

..öh.. mitähän en nyt ymmärrä..?

Ja säteilyturvakeskusko on sitoutumaton/riippumaton/puolueeton laitos?

 

 

 

Viimeisimmän editin jälkeen tämä farssi alkaisi sopia pakinaperjantain haasteeseen "mä olin ihan et haloo".