Ts. isännän lintukuvasatoa.

Toisinaan kuvia tulee sellaisistakin tilanteista, joissa lintujen ja ihmisten yhteiselo ei ole ollut ihan ongelmatonta. Lähimpää sellaiset löytyvät lintulaudalta. Kuvat kauniista pulleista talvilinnuista menettävät hohtonsa kun totuus paljastuu. Salmonellan sairastuttama lintu kärsii ja saastuttaa ennen vääjäämätöntä loppuaan mm. lintulaudan alla lojuvat siemenet.


Vähän liian pullea punatulkku   Kuva ©isäntä


Salmonellaa vai ei..? Siinäpä kysymys.  Kuva ©isäntä


Tällaiset ruoat ovat turvallisempia.


Kuva ©isäntä


Hankaluuksia tuottavat myös ihmisten jättämät roskat. Pululle mieluiseen pesäkoloon on joku käynyt heittämässä foliokääreen.

No, kevätsiivous oli joka tapauksessa tekemättä. Nyt kelpaa taas paistatella.


Kuvat ©isäntä

 

Tälle lokille on joku tehnyt käytännön kepposen - tai sitten sillä on suruaika.


Kuva ©isäntä


Ihmisen vaikutus näkyy myös lintujen elintasossa. Kaupungin varikset ja harakat ovat pulleita ja hyvinsyöneitä - nämäkään tuskin jaksavat edes toisiaan hätistellä paksujen mahojensa kanssa.

Maaseudun linnut sen sijaan ovat virtaviivaisia ja sporttisen hoikkia. Ruoan eteen on nähtävä vaivaa, ja samalla vahdattava selustaansa kaikenmaailman kameramiehiltä ja muilta vihollisilta.


Ai, velikö sieltä vain tulikin.  Kuvat ©isäntä


 
Ihan ongelmatonta ei lintujen ja ihmisten yhteiselo siis aina ole. Tosiaan, nuo pahaiset paparazzitkin kun tunkevat tötteröillään joka paikkaan.


Eikö täällä saa edes rauhassa ******!  Kuva ©is****