Uudet sukat
  - Aukustin oikein-väärinymmärrys: äiti käskee ottamaan kaapista joka päivä uudet sukat ja laittamaan likaiset pyykkiin. Poika on kuuliainen ja napsii uusia sukkia paketista - niin kauan kuin niitä riittää. Äiti keräilee saksittuja muovikiinnikkeitä ja pahvisuikaleita hajamielisesti lattioilta erinäisinä päivinä. Eräänä päivänä poika hakee isän avuksi - mistä löydän uudet sukat? Iskä antaa kaapista puhtaat sukat, johon poika kivahtaa - "mutta nämähän on vanhat sukat!"

Äiti opettelee täsmentämään lausahduksiaan ü

 

Maailmanloppu
 - Seuraava maailmanloppu - yksi niistä monista - on jo joulukuussa 2012 maya-intiaanien kalenterin mukaan. Heidän maailmanlopun ennusteissaan on se mukava puoli, että ne ovat, toisin kuin kristinuskoon kuuluvien lahkojen ennusteet, positiivisia ja optimistisia: maailmanloppu on vain jonkin uuden alku. Tosin tällä kertaa saattaa kyseessä olla myös se lopullinen loppu..

Jos tämä maailmanloppu jää tulematta, seuraavaa saa odotella vuoteen 2060, jolloin maailma tuhoutuu jälkipolvien tulkitsemien Isac Newtonin laskelmien mukaan. Ja jos tulkinnat ovatkin pettäneet, ilman maailmanlopun odottelua emme jää sittenkään - Yellowstonen tulivuori voi purkautua milloin hyvänsä, ilmastonmuutos voi karata käsistä ns. itseään ruokkivaksi kasvihuoneilmiöksi, tai maahan voi syöksyä komeetta. Puhumattakaan suojaavan otsonikerroksen tai magneettikentän uhkaavasta heikentymisestä.
(PS 5.1.09)

 Ja lisää vaihtoehtoja vaikka täältä..

Aurinko kuitenkin huolehtii viime kädessä maailmanlopustamme jo kolmen miljardin vuoden päästä, jos mikään muu ei sitä tee. Olemme silläkin matkalla siis jo yli puolen välin!

 

Kymmenen kilon hernekeitto
 - Tähän(kin) aikaan vuodesta meillä syödään mielellään kinkkua, sitä kun saa nyt puoleen hintaan. Hiljattain, viimeisimmän kinkun viimeistä siivua veistellessään, isäntä muisti - entäs se hernekeitto! Emme ole vielä yhdenkään kinkun roippeista keittäneet perinteistä hernekeittoa!

Eipä siinä muuta kuin seuraavaa, hernekeittokinkkua ostamaan. Olkoon se kuitenkin tällä erää viimeinen.

 

Kolmen vartin Runebergit
 - On Runebergintorttuja ja Runebergintorttuja. Toiset leipomot eivät mausta lainkaan, ja toiset maustavat vain nimeksi: juuri sen verran että etiketissä lukee mauste, lopputuloksen ollessa jotain kuivan kakun ja vanhan leivän väliltä. Onneksi on myös niitä, jotka osaavat kostuttaa Runebergintortun oikein.

 
 Kuva: Katri Antell

 

 Sillä täytyyhän elämässä olla vähän luksusta - ja uusia sukkia ü