Rikkaat ja rakkaat, menneet ja menetetyt puhuttavat. Mutta myös tulevaisuus. Onkohan niin, että aikojen saatossa tehdyt havainnot ja näyt lentävistä lautasista ovatkin olleet ennusteita omasta tulevaisuudestamme. Vai mitä sanotte Finnairin suunnitelmista:


HS.fi

Mikäs siinä, hienoa että jotain tehdään, edes suunnittelupöydällä. Alus on kuulema saastuttamaton.

Yhtä hienoja suunnitelmia on tehty valtamerialusten puolella, Heurekassa niitä oli mm. esillä kesällä. Mutta miksikähän nämä alukset kasvavat tilavuudessa sitä mukaa kuta vähemmän niiden pitäisi kuluttaa? Vai perustuuko vähäinen kulutus laskelmiin per matkustaja? Että yhä enemmän ihmisiä ilmaan ja meren päälle. No, sinne ne kai on suunnattava, kun maa-ala loppuu. Pian meitä varmaan toivotetaan tervetulleeksi - tai menneeksi - viiden, kymmenen ja viidenkymmenen vuoden risteilyille.

Niitä nämä Finnairin aluksetkin kuulema ovat - eivät enää lentokoneita, vaan risteilijöitä.

 

**


Täällä maan päällä, ja lähitulevaisuudessa, Barack Obaman osa ei ole kadehdittava. Jari sen hienosti kiteyttää päivän piirroksessa:

 

Isännän sanoin: "siivoa tämä sotku eikä tästä sitten puhuta."

 

**


Lapset selvensivät meille sanomalehti Kalevassa millainen on rikas ihminen :

- "Roistot ovat rikkaita, koska ne varastavat. Jos saisin rahaa, antaisin isille ja äitille, koska niillä on vähän. Viisi euroa ja viisikymppiä olisi aika paljon rahaa."
- Jaakko, 5 v

"No ainakin varastamalla voi rikastua. Jos saisin rahaa, ostaisin karkkia. 67 euroa olisi hyvä summa."
- Niklas, 6 v

"Pankki on rikas, ja sieltä meidän perhe saa rahaa. Jos saisin paljon rahaa, ostaisin ruokaa. Sellaista, mitä äiti ja isi haluavat."
- Elise, 6 v


Mitäpä tähän lisäämään, nyt kun valtakunnan rois.. siis rikkaimmatkin on taas listattu.