Kun kotona alkaa olla sillä mallilla että 1) pesukone hajoaa - neljännen kerran takuuaikanaan, 2) maalämpöpumppuun kuukausia sitten tullut relevika odottaa yhä relettään, 3) uuden television sisäinen digiboksi ei löydä signaalia ja olemme uutis-, dokumentti- ja lastenohjelmapimennossa, 4) synttärilahjaksi ostetun upouuden fillarin takaosasto menee heti seuraavana päivänä kokonaisuudessaan vaihtoon, 5) saunaosaston sähkökytkentöjä tekemään tuleva sähkömies onkin muuttanut Helsinkiin, 6) pesuhuoneeseen ostetun, sille tarkoitettuun reikään sopimattoman oven tilalle tilattua uutta ovea odotellaan toista kuukautta tehtaalta ja odotellaan edelleen..

..tuntuu, että kaikki taitaa sujua niin kuin pitääkin.

Sitä nimittäin alkaa vaistomaisesti jonkun aikaa siitä, kun kaikki on mennyt "ihan hyvin", odottaa sitä, että kaikki alkaa mennä "pe******een".

Sinuhen sanoin, "..mikä oli oikein ja hyvin, koska niin oli ollut ja niin on aina oleva".

 

Näin täällä tällä viikolla.

Marjanpoiminta sentään sujuu, jos mikään muu ei meiltä onnistukaan. Herukoita tällä kertaa. Sormet kuurassa tosin sekin. Huomaa, että on lämmittely- ja kahvitauon paikka, kun marjoja alkaa tipahdella sormista ämpärin ohi ja välille.

Lähtisikö joku kanssain Afrikkaan? 

 

**

Aukusti pyöritteli tympääntyneenä eteensä tuotua aamupuuroannostaan, ja päätti kokeilla onneaan: "Missäs mun keksikahvit viipyy?"