Olen aina ollut jotenkin kömpelö. En sotkeennu jalkoihini, mutta ruokapöydässä kaatuu maitolasi helposti. Koordinaatio on jonkin verran parantunut näin aikuisena, mutta kyllä niitä vieläkin tulee, noloja kömmähdyksiä. Ihan kokonaan en kuitenkaan itseäni tästä syytä, vaan väitän, että vasenkätisenä oikeakätisten maailmasssa on ihan oikeasti vaikeampaa elää. Ei vain jutuissa.

Niiin kuin tässä aamulla kun avasin kauraryynipakettia. Paketti oli eri merkkiä kuin mitä meillä yleensä on, ja siihen oli suunniteltu (siis joku kai näitäkin suunnittelee!) ihmisen elämää helpottamaan hieno ja käytännöllinen kaatosysteemi. Ihmettelin sitä suuresti. Kun kaadoin ryynejä kattilaan, ja koitin nostaa paketin siististi pystyyn, se lerpake heitti kauraryynejä ilmaan ja pitkin hellaa. Pyöritin pakettia eri asentoihin saadakseni heittelyn loppumaan, enkä käsittänyt miten ihmeessä kaataminen on tarkoitettu suoritettavaksi. Kun paketti oli pyörittelystäni jo ylösalaisin, hoksasin viimein, että sehän voisi toimia jos se olisi oikeassa kädessä!

Oikealla kädellä kaataminen on niin hankalaa, etten viitsinyt edes yrittää aloittaa. Sitäpaitsi kattila ja hella olivat jo saaneet riittävästi. Aloin miettiä, onkohan muidenkin vaikeasti hallittavien pakettien takana ajatus, että ne on oikealle kädelle. Miten en ollut sitä ennen hoksannut! Onhan saksien ja monen muun käytännön esineen kohdalla tämä ongelma ollut tiedossa jo lapsesta asti.

Mutta ahaa! Paketeissa ei ole aina ollut kaatonokkia! Niitä on alkanut ilmestyä vasta viimevuosina. Alkaa epäilyttää ihan kauheasti. Mitähän kaikkea muutakin salakavalasti elämäämme ujutettua arkea helpottavaa asiaa minulta on jäänyt huomaamatta? Kuinka monen muunkin manauksen ja sadattelun takana onkin oikeasti oikeakätisten salaliitto?

Onkohan heillä itsellään koskaan vaikeuksia näiden keksintöjensä kanssa..